Novice

Organizatorji Expa napovedujejo številne ukrepe za dobro počutje obiskovalcev

Svetovna razstava Expo v Dubaju, ki so jo zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili za eno leto, bo po zagotovilih organizatorjev potekala ob strogih ukrepih za preprečevanje širjenja okužb. Kot so poudarili, se ne bodo osredotočali na število obiskovalcev, temveč na kakovost njihove izkušnje in na njihovo dobro počutje.

Kot je po poročanju tujih medijev pojasnila generalna direktorica razstave Rim bint Ibrahim Al Hašemi, izbruh novega koronavirusa ni prinesel le prestavitve dogodka za eno leto, temveč tudi dodatne logistične izzive, povezane pretežno z ukrepi za zagotavljanje zdravja in varnosti.

Zagotovila je, da pripravljajo različne scenarije glede na možno epidemiološko sliko, s čimer želijo obiskovalcem v vsakem primeru zagotoviti najboljšo možno izkušnjo.

"Bolj kot število obiskovalcev nam je pomembna njihova izkušnja. Trdno sem prepričana, da bo program z različnimi zanimivimi temami pritegnil veliko pozornosti," je dejala generalna direktorica razstave Rim bint Ibrahim Al Hašemi.

Prepričana je, da so teme Expa - trajnost, mobilnost in priložnosti - po izbruhu pandemije pridobile še bolj pomembne. "Pokazalo se je, kako nujno je povezovanje teh področij," je dejala. Zagotovila je, da vsebine v svojem jedru ostajajo enake, pandemične izkušnje pa jih lahko naredijo še bolj zanimive.

Svetovna razstava Expo bi morala potekati med 20. oktobrom letos in 10. aprilom 2021, po prestavitvi pa bo med 1. oktobrom 2021 in 31. marcem 2022.

Slovenija se bo na Expu 2020 predstavila pod sloganom Slovenia - Green Smart Experience. Paviljon bo državo predstavljal kot trajnostno, sodobno in kreativno, s prepletom zelenega okolja, znanja, prebojnih idej in inovacij ter gospodarstva z dodano vrednostjo.