Novice

Expo poseben paviljon namenja priložnostim

Eden od osrednjih paviljonov za svetovno razstavo Expo 2020 v Dubaju bo posvečen priložnostim. Organizatorji želijo obiskovalce spodbuditi k razmisleku, kakšne priložnosti lahko izkoristijo sami, da soustvarjajo boljši svet.

Organizatorji želijo s paviljonom priložnosti v obiskovalcih vzbuditi empatijo, da bi začutili željo po delovanju za ustvarjanje boljšega sveta, so zapisali na uradnih spletnih straneh razstave.

Obiskovalcem paviljona pripravljajo vrsto doživetij, s katerim jih želijo spodbuditi k razmisleku o vsakodnevnih vprašanjih, povezanih denimo s potrebo po hrani, pitni vodi in energiji. Da bi te problematike bolje razumeli, jim obljubljajo simulacije primerov iz resničnega življenja, ki jih je mogoče prenesti v vsako skupnost.

Ključni temi Expa v Dubaju sta poleg priložnosti še trajnost in mobilnost. Vsak od osrednjih poudarkov bo predstavljen v svojem paviljonu in v svojem sklopu. V sklop priložnosti so svoje predstavitve med drugim umestile Kitajska, Indija, Japonska, Avstrija, Italija in Švica.