Za podjetja

Promocijske priložnosti

Slovensko gospodarstvo in podjetja so izrazito izvozno usmerjena, med vladnimi prioritetnimi tujimi trgi pa so tudi Združeni arabski emirati. Svetovna razstava v Dubaju za slovenska podjetja zato predstavlja izjemno priložnost za predstavitev, povečanje mednarodnih aktivnosti in povezav, širitev na tuje trge ter vzpostavitev novih poslovnih kontaktov.

V času trajanja Expa 2020 Dubaj bodo v slovenskem paviljonu potekali različni dogodki: okrogle mize, delavnice, predstavitve dobrih praks, poslovna srečanja in obiski gospodarskih delegacij, veliko poudarka bo tudi na B2B aktivnostih in mreženju.

Poudarek Expa 2020 – »Povezovanje idej za prihodnost« oziroma »Connecting Minds, Creating the Future«, je na zelenem in krožnem gospodarstvu, okoljskih tehnologijah, sodobnih rešitvah v energetiki in turizmu, robotizaciji, mobilnosti, digitalizaciji, vesoljski in drugi visoki tehnologiji, razvoju in raziskavah, kreativnih industrijah in znanosti. Zato k sodelovanju vabimo predvsem podjetja in organizacije, katerih izdelki, storitve ali rešitve izkazujejo ključne komponente slovenskega gospodarstva: zeleno, ustvarjalno, pametno.